Vores samfundsansvar

SEC DATACOM har i mere end 25 år leveret og serviceret løsninger inden for IT. Som distributør arbejder vi tæt sammen med en række af verdens førende it-producenter, som hver især har en række stærke CSR-initiativer og compliance politikker, som vi tager vores ansvar for at bidrage til et samfund, der er digitalt trygt og bæredygtigt.

Compliance

Hos SEC DATACOM har vi et Corporate Compliance-program, der ud over vores forpligtigelse til GDPR og privatlivspolitik også omfatter et obligatorisk antikorruption træningsmodul for alle medarbejdere.

Miljøpolitik

Vores overordnede miljøpolitik tager udgangspunkt i:

* Altid overholde krav i gældende lovgivning 

* Tilbyde produkter og løsninger, hvor vores kunder kan opnå en synlig miljøgevinst

* Være åbne og imødekommende over for leverandører, der lancerer nye miljøvenlige produkter og ydelser

* Kontinuerligt arbejde på at reducere vores eget udslip af CO2 

Fokus på reduktion af energiforbruget

Omkring 2 % af klodens samlede CO2-belastning kommer fra brugen af it. I takt med at mængderne af data stiger eksplosivt, etableres der flere og flere datacentre, som har/får et energiforbug, som vil påvirke dette yderligere.

Spar på strømmen

I samarbejde med udvalgte leverandører har vi værktøjer, der kan beregne eventuelle besparelser i energiforbruget – og samtidig udledning af C02. Disse beregninger vil i høj grad altid indgå som en del af vores rådgivning og tilbudsgivning i forhold til indkøb af nyt eller udskiftning af eksisterende udstyr i datacentret.

Vores kontorfaciliteter har intelligent belysning, som automatisk tænder og slukker efter behov og samtidig måler naturligt  lysindfald. Vores strømforbrug til indendørsbelysning er f.eks. markant lavere i de årstider, hvor der er dagslys i store dele af døgnet.

Transport

Vi er en virksomhed, der er repræsenteret i fire lande og som har samarbejdspartnere fra hele verden. Vi er bevidste om, at transport fra kørsel og fly udgør en stor C02-belastning. For at opretholde vores effektivitet, reducere vores omkostninger og samtidig minimere vores CO2-belastning fra transport, opfordres alle medarbejdere i muligt omfang, til at kommunikere virtuelt med både kunder, leverandører og kollegaer på tværs af landegrænser. Der er på alle vores lokationer tilgængeligt videokonferenceudstyr til afholdelse af virtulle møder – uanset om det er med få eller mange deltagere.

Det er i høj grad vores medarbejderne, der bestemmer, hvilke mærkesager og projekter som vi engagerer os i. Vi har valgt at overlade dette til vores medarbejdere, da vi har erfaret, at det skaber et langt større engagement og glæde omkring de enkelte projekter, som vi har valgt.

 

Dovendyr i Zoo

Det behøver ikke være alvorligt for at støtte en sag. Vi har gennem flere år sponsoreret dovendyrene i Københavns ZOO. Projektet startede i sin tid med levering af trådløst netværk til Københavns ZOO. En kollega kommenterede muntert, da han passerede dovendyrene “dem burde vi da sponsorere – så er der en rød tråd mellem vores interne kultur og vores sponsorater.” Som sagt så gjort. Vi har nu i de sidste 5 år støttet dovendyrene i Københavns ZOO, og har samtidig en sjov kultur-historie at fortælle om til nye kollegaer.

Kræftens Bekæmpelse