Nyhed

On-Premise vs. Public Cloud

Flere, specielt mindre og mellemstore virksomheder, vælger at flytte hele eller dele af deres it-infrastruktur i en public cloud. Udbuddet af public cloud-løsninger/services stiger, og der kan være mange fordele ved disse. Men man må ikke være blind for, at der er spørgsmål man skal stille sig selv, inden man kasserer sin egen on-premises infrastruktur. Det er med god grund, at mange større virksomheder vælger en såkaldt hybrid tilgang, hvor nogle services købes i public cloud mens andre – specielt de forretningskritiske applikationer - afvikles i eget datacenter.

I videoen nedenfor har vi sat os i den "modsatte stol", når vi ser på argumenter for at vælge infrastruktur i public cloud fremfor i eget datacenter. Du kan også læse rapporten "Danske IT-ansvaliges erfaringer med infrastruktur i cloud".Mange argumenter for public cloud

I videoen ser vi på nogle af de argumenter, som vi oftest hører for at migrere it-infrastrukturen i en public cloud.

Det er typisk en kombination af:

  • Pris og kendte omkostninger
  • Fleksibilitet og portabilitet
  • Muligheden for at lukke ned for applikationer og services
  • Compliance.

Men holder de argumenter vand i virkelighedens verden?

Er cash-flow en udfordring for nye it-investeringer?

Implementer nu og betal først om 180 dage!
Det er helt naturligt at mange virksomheder, specielt i øjeblikket, har fokus på omkostninger og forretningens cash-flow. Det kan være med til at udskyde eller helt lukke for nye it-investeringer. På den anden side er man godt klar over, at netop investering i digitalisering, kan øge forretningens effektivitet og konkurrenceevne.
Svaret på dette paradoks kunne være at tilbyde en attraktiv finansiering - hvor der endda kan være op til 180 dages udskydelse af betaling og 0% i rente.