IT-sikkerhed, Nyhed

SD-WAN i fremvækst – men nordiske virksomheder mangler viden

Barracuda Networks viser i en ny undersøgelse, at næsten halvdelen af de adspurgte virksomheder forventer at introducere SD-WAN-løsninger inden for det næste år. Samtidig viser undersøgelsen, at mere end syv ud af ti nordiske virksomheder mener, at de har utilstrækkelig viden og uddannelse på området.


SD-WAN øger din netværkssikkerhed

SD-WAN (Software-Defined Wide-Area-Network) har fordele som bedre netværkssikkerhed, nemmere tilslutningsmuligheder, større fleksibilitet og lavere omkostninger. Og det fremgår da også af undersøgelsen ”Security, Connectivity, and Control: The Challenges and Opportunities of SD-WAN”, at den største gevinst for virksomheder, der vælger at introducere SD-WAN, er forbedret netværkssikkerhed.

Samtidig viser undersøgelsen, at 82 af de adspurgte i EMEA, som har indført en SD-WAN-løsning svarer, at den lever op til forventningerne. Næsten halvdelen af de adspurgte virksomheder har reduceret deres omkostninger ved at indføre en SD-WAN-løsning. Muligheden for omkostningsbesparelser var særligt tydelig i forbindelse med MPLS Services (Multi Protocol Label Switching).

Norden har brug for uddannelse og supplerende sikkerhedsløsninger

Introduktionen af SD-WAN indebærer et stort behov for uddannelse og viden. Norden er præget af, at 72 % ikke har tilstrækkelig uddannelse og erfaring på området. Kun Storbritannien har en højere andel (73 %).

’’Denne undersøgelse bekræfter, at mange virksomheder ser SD-WAN’s fordele og muligheder, især når det kommer til hurtigt, sikkert og omkostningseffektivt at flytte deres it-miljøer til skyen. Undersøgelsen viser også, at udviklingen skal matches med bedre viden, især her i Norden. Konkret skal det være et uddannelsesinitiativ, der hjælper virksomheder med at udvikle mulighederne i en SD-WAN-løsning,’’ siger Peter Gustafsson, der er ansvarlig for Barracuda Networks i Norden.

Nordiske virksomheder skiller sig også ud i den forstand, at så mange som 40 % vurderer, at “ondsindede insidertrusler” er den største trussel mod en SD-WAN-løsning.

’’En korrekt implementeret SD-WAN-løsning kan bidrage til høj sikkerhed også med hensyn til trusler indefra. Det handler om at øge viden blandt brugerne, men også at de fleste SD-WAN-løsninger skal suppleres med andre sikkerhedsløsninger for at imødegå truslerne. I dag er der en udbredt og fejlagtig tro på, at en SD-WAN-løsning i sig selv indeholder al den nødvendige sikkerhed, ” konkluderer Peter Gustafsson.

Kort om undersøgelsen:

Undersøgelsen ”Security, Connectivity, and Control: The Challenges and Opportunities of SD-WAN” er baseret på oplysninger fra mere end 900 it- og netværksadministratorer fra virksomheder i EMEA, Nord- og Sydamerika og Asien. Ud af alle respondenter var 60 fra de nordiske lande. Interviewene blev gennemført i august 2018. Alle bidragsydere arbejde i organisationer med mindst 1.000 ansatte. Undersøgelsen blev udført af Vanson Bourne, der er et uafhængigt firma med speciale i markedsundersøgelser.

Du kan tilgå yderligere informationer om rapporten her.

Vil du vide mere?

Så tøv ikke med at kontakte os. Vores Partner Account Manager, Boye Vanell, er klar til at hjælpe dig.

Telefon: +45 48108061
E-mail: boyev@secdatacom.dk