IT-sikkerhed, Nyhed

E-mails er fortsat blandt de største it-trusler

Ifølge en analyse fra Barracuda Networks har angreb og ulovlig indtrængen via e-mails aldrig været en større trussel end nu. Analysen omfatter 145 organisationer inden for EMEA og viser, at 80 % af dem var mål for e-mail-angreb det seneste år, samt at over 70 % af virksomhederne oplever et øget antal angreb.

Medarbejderne er det svageste led

Analysen viser, at knap 80 % af de adspurgte ser medarbejderne og virksomhedsledelsen som de svageste led i sikkerhedsarbejdet – altså hverken teknikken eller it-sikkerhedsløsningerne. Til trods for det, er andelen af medarbejdere der ikke forbereder sig selv på internetangreb helt oppe på 35 %.

”Eftersom angrebene sker mere og mere hyppigt, kan det blive vældig dyrt, hvis man ikke træner, garderer sig eller involverer sine medarbejdere i sikkerhedsarbejdet. For at følge med udviklingen er det nødvendigt for flere og flere virksomheder at kombinere it med både intern uddannelse og effektive værktøjer, der gør det nemmere at modstå e-mail-angreb,” siger Peter Gustafsson, ansvarlig for Barracuda Networks i Norden.

Flertallet af virksomhederne angiver, at selv om de ikke betaler hackerne penge for såkaldte ransomware-angreb, så stiger virksomhedens omkostninger ved et angreb alligevel. Et angreb kræver fx mange ressourcer af it-afdelingerne, ligesom det også forstyrrer produktiviteten i virksomheden.

”Hele 70 % af de it-ansvarlige er mere urolige for e-mail-sikkerheden i dag end for fem år siden. I 2018 har man regnet sig frem til, at der sendes over 280 milliarder e-mails hver dag, hvorfor virksomhederne har utrolig meget at vinde ved at arbejde mere aktivt for at fremme it-sikkerheden, ikke mindst når det handler om at træne og uddanne medarbejdere internt i organisationen,” afslutter Peter Gustafsson.

Barracuda Networks analyse og whitepaper “The Email Threat: Key Concerns of EMEA IT Stakeholders and the Vital Role of Staff Training” beskriver den seneste udvikling inden for e-mail-sikkerhed og kan tilgås her.

Barracuda Essentials til Office 365

Barracuda har nu rundet 50.000 betalende kunder. Det skyldes især en vækst på 232 procent i første kvartal af 2018 på all-in-one it-sikkerhedsløsningen ’Barracuda Essentials’. En samlet løsning, der giver kunderne e-mailsikkerhed, backup og arkiveringsservice. Barracudas teknologi analyserer mere end 1 milliard e-mails dagligt, og samlet arkiveres mere end 90 milliarder e-mails.

Barracuda var en af de første i industrien til at benytte kunstig intelligens i arbejdet med at beskytte virksomheder mod spear fishing og online bedrageri.

Bliv klogere på Barracuda Essentials – Se video

 

Vil du vide mere?

Vil du vide mere om Barracuda Essentials? Så tøv ikke med at kontakte os.

Vores Partner Account Manager, Boye Vanell, er klar til at hjælpe dig:

Telefon:+ 45 48108061
E-mail: boyev@secdatacom.dk